SEZAMOVÝ olej BIO Pödör

11,31 € 9,43 € bez DPH
Skladom
Objem
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
22.11.2024
Možnosti doručenia

Sezam je považovaný za najstaršiu olejninu na svete. Je cenený najmä pre vysokokvalitné tuky, ktoré obsahuje. Typické pre sezamový olej je jeho svetložltá farba, typická sezamová vôňa a svieža vôňa. Je veľmi obľúbený pre ázijské jedlá.

Detailné informácie

Podrobný popis

Sezam je považovaný za najstaršiu olejninu na svete. Je cenený najmä pre vysokokvalitné tuky, ktoré obsahuje. Typické pre sezamový olej je jeho svetložltá farba, typická sezamová vôňa a svieža vôňa. Je veľmi obľúbený pre ázijské jedlá.

Pödörov organický sezamový olej sa získava z bielych semien sezamu. Zber sa stále vykonáva takmer výlučne ručne. Len tak sa zabezpečí, že semená použité na lisovanie budú mať potrebnú zrelosť.

 

POUŽITIE SEZAMOVÉHO OLEJA

Jeho príjemná vôňa dodáva exotickú chuť aj každodenným jedlám ako je ryža, cestoviny či vegetariánske jedlá. Dokonale sa zladí so surovou a dusenou zeleninou (najmä cvikla, špenát), na dochutenie a dochutenie polievok (napr. zeleninová a paradajková polievka) a omáčok, na prípravu zeleninových a ovocných šalátov.

 

INGREDIENCIE

100% olej z bio sezamových semien

VÝŽIVOVÉ FAKTY

100 g obsahuje v priemere:

Energia: 3693 kJ / 898 kcal

Tuk: 99,6 g

z toho:

Nasýtené mastné kyseliny: 13 g

Mononenasýtené mastné kyseliny: 42 g

Polynenasýtené mastné kyseliny: 45 g

Sacharidy: 0 g

z toho:

Cukor: 0 g

Bielkoviny: 0 g

Môže obsahovať stopy orechov, arašidov a sezamu!

OMEGA MASTNÉ KYSELINY

Omega 3: 0,6 g

Omega 6: 18,9 g

Omega 9: 42 g

SKLADOVANIE

Neotvorený , skladovaný na chladnom a suchom mieste mimo priameho slnečného žiarenia, má trvanlivosť 14-18 mesiacov. Presný dátum spotreby je uvedený na fľaštičke.

Po otvorení  by sa mal spotrebovať do 3-4 mesiacov, aby sa nestratili cenné zložky.

Nefiltrovaný olej  - pred použitím pretrepte!

Krajina pôvodu : Rakúsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: