PARADAJKOVÝ ocot Pödör
Podrobný popis
Ocot z cukrového jablka
Paradajka, ktorú do Európy priniesli už dávno španielski dobyvatelia, patrí nepochybne medzi obľúbenú zeleninu Európanov. Po storočiach šľachtenia existuje viac ako 2500 rôznych odrôd. V Rakúsku sa paradajke hovorí „paradeiser“ alebo s láskou „jablko lásky“. Pödör používa iba čerstvé, na slnku dozreté paradajky pre svoj chutný paradajkový ocot, vďaka čomu bude mať každá kvapka kvalitu, ktorú od Pödör očakávate. Aromatický paradajkový ocot sa fermentuje z čerstvej šťavy z paradajok a dozrieva v drevených sudoch. 100 percent prírodné, pod prísnymi kvalitatívnymi predpismi a bez umelých prísad.
Paradajky sú skutočné vitamínové bomby a rovnako tak aj paradajkový ocot. V octe sa zachovajú vitamíny, minerály a stopové prvky. Vitamín C, ktorý je v paradajkách hojne zastúpený, tak telo absorbuje spolu s octom. A to je dobre, pretože vitamín C je dôležitý antioxidant, ktorý zachytáva voľné radikály v krvi, mozgu a telesných bunkách a robí ich neškodnými. Okrem toho sa pri požití vitamínu C vyvinú pečeňové enzýmy, ktoré napomáhajú prirodzenej detoxikácii organizmu.
POUŽITIE RAJČINOVÉHO OCTU
Už prvá kvapka paradajkového octu prebúdza pocit leta. A niet sa čomu čudovať, vzhľadom na kypré, na slnku dozreté paradajky, ktoré Pödör spracováva. Jemná sladká aróma prináša do vašich jedál koreniny juhu a prinúti vás snívať o dovolenke. Pokvapkajte niekoľkými kvapkami octu svoj letný šalát s paradajkami a mozzarellou alebo upravte surovú alebo varenú zeleninu. Jemný ocot skvele ladí s olejmi z tekvicových jadier a hroznových jadierok Pödör a vnáša do vašej kuchyne závan čerstvého vzduchu. Aby bolo mäso a ryby obzvlášť jemné a aromatické, labužníci ich namočia cez noc do marinády z paradajkového octu.
POZITÍVNY ÚČINOK PARADAJKOVÉHO OCTU
Paradajkový ocot obsahuje množstvo zdravých prísad, vďaka ktorým je ovocie také cenné. Vitamíny , minerály a stopové prvky sú príjemné pre vaše telo. Kyselina octová je však zložka, ktorá nevzniká v zrelom ovocí, ale až počas procesu fermentácie. Čistí zvnútra, pôsobí antibakteriálne a neutralizuje hodnotu pH v organizme.
INGREDIENCIE
paradajkový ocot
VÝŽIVOVÉ FAKTY
100 g obsahuje v priemere:
Energia: 51 kJ / 12 kcal
Tuk: 0 g
z toho:
Nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3 g
z toho:
Cukor: 3 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
SKLADOVANIE
Ocot by mal byť vždy chránený pred svetlom a skladovaný vo vzduchotesnej nádobe. Za týchto podmienok je jeho kvalita zachovaná takmer neobmedzene.
Odrezky sú prirodzené, bez známok nižšej kvality.
Nefiltrovaný ovocný ocot – pred použitím pretrepte!
Krajina pôvodu : Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.