Moruša čierna - list, jemne mletý - Morus nigra - Folium mori nigrae 250 g
Podrobný popis
Moruša čierna - list, jemne mletý - Morus nigra - Folium mori nigrae
Sušený, jemne mletý list moruše čiernej. Moruša čierna je známa najmä pre svoje chutné plody, ktoré ponúkajú mnoho benefitov. Rovnako zaujímavé sú však aj jej listy, Listy moruše čiernej sa začali používať v tradičnom liečiteľstve už od staroveku a sú cenené najmä pre vysoký obsah antioxidantov.
List moruše čiernej obsahuje flavonoidy, karotenoidy, fenolické zlúčeniny a antokyány, vitamín C, vitamín K, draslík, vápnik a horčík a vlákninu.
Priaznivé vlastnosti listov moruše čiernej:
- antioxidant - listy obsahujú rôzne antioxidanty, ako flavonoidy a fenolické zlúčeniny, ktoré môžu pomôcť chrániť bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Tieto vlastnosti môžu mať vplyv na zlepšenie celkového zdravia a ochrany pred oxidačným stresom,
- podpora kardiovaskulárneho systému- listy moruše čiernej podporujú zdravie srdca a ciev, čo je často spojené s ich antioxidačnými vlastnosťami a schopnosťou regulovať krvný tlak,
- protizápalové účinky - listy obsahujú látky, ktoré pomáhajú zmierňovať zápalové procesy v organizme
- normálna hladina glukózy v krvi - podporuje udržiavanie normálnej hladiny v krvi, čo je vhodné najmä pre osoby s diabetom,
- podpora tráviaceho systému - listy moruše sú užitočné pre tráviaci systém, pretože obsahujú vlákninu a ďalšie zložky, ktoré pomáhajú pri regulácii tráviacich funkcií,
- podpora relaxácie a spánku - niektoré látky v listoch majú upokojujúce účinky, čo prispieva k celkovej psychickej pohode.
Použitie
Listy moruše čiernej môžete použiť na prípravu nálevu, bylinných extraktov alebo tinktúry.
V prípade záujmu o väčšie množstvo alebo o veľkoobchodnú spoluprácu, nás neváhajte kontaktovať. Kontakty na našich obchodných zástupcov a viac informácií nájdete tu: https://www.bioruza.sk/velkoobchodny-predaj
Dodatočné parametre
Kategória: | Sypané bylinky |
---|---|
Objem: | 250 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.