Lyofilizované červené ríbezle 100 g
Podrobný popis
Lyofilizované červené ríbezle
Hlavné informácie
- Všetky živiny, vitamíny a minerály sú zachované.
- Pestované bez použitia fytohormónov a pesticídov.
- Obsahuje množstvo rýchlych sacharidov a vysoký podiel vlákniny.
- Bohatý na vitamín C, vápnik a horčík.
- Skladovať pri teplote do 22 °C a nulovej vlhkosti vzduchu.
Ako sa ríbezle sušia mrazom?
Lyofilizácia, teda sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkych teplotách a tlaku. V týchto kontrolovaných podmienkach voda prechádza z pevného skupenstva (ľad) priamo do plynného (para) bez premeny na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko zmrazujú pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku niekoľko stoviek pascalov nižším než je atmosférický tlak. Ak by sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to ako pri varení surovín pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky cenné vlastnosti.
Zem pôvodu : Nemecko / Slovensko/ Poľsko
Trvanlivosť: 12 mesiacov.
Nutričné hodnoty :
Energetická hodnota na 100 g | 254/1052 Kcal/ kJ |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,25 g |
Sacharidy | 30,3 g |
z toho cukry | 30,3 g |
Vláknina | 22,2 g |
Bielkoviny | 7,2 g |
Soľ | 0,03 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Sušené a lyofilizované ovocie |
---|---|
Objem: | 100 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.