Horčica biela - semeno - Sinapis alba - Semen sinapis 50 g
Podrobný popis
Horčica biela - semeno - Sinapis alba - Semen sinapis
Usušené semená horčice bielej. Horčica biela je druh horčice známy svojou miernejšou a menej pikantnou chuťou v porovnaní s horčicou žltou.
Semená bielej horčice obsahujú vlákninu, vitamíny a minerály, flavonoidy, fytochemikálie a antioxidanty.
Priaznivé vlastnosti semien bielej horčice:
- podpora normálneho trávenia - semená obsahujú vlákninu, ktorá pomáha regulovať tráviaci systém a zlepšuje funkciu čriev. Pomáha predchádzať vzniku zápchy a podporuje zdravé trávenie,
- obsahujú vysoké množstvo živín - semená obsahujú rôzne dôležité živiny ako vitamíny (A, C, B skupiny), minerály (vápnik, horčík, fosfor, železo) a antioxidanty, ktoré sú dôležité pre celkové zdravie a prirodzenú obranyschopnosť organizmu,
- obsahujú antioxidanty - ako sú flavonoidy, ktoré môžu chrániť bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Týmto spôsobom prispievajú k ochrane organizmu pred rôznymi ochoreniami a spomaľujú proces starnutia,
- protizápalové vlastnosti - niektoré zložky v semenách bielej horčice majú potenciálne protizápalové účinky. Môžu pomôcť zmierniť zápalové procesy v tele a prispievať k zníženiu rizika zápalových ochorení,
- antibakteriálne účinky - horčica sa tradične používala ako antimikrobiálny prostriedok na dezinfekciu a liečbu rôznych kožných problémov,
- podporuje prečisťovanie organizmu.
Zo semien horčice bielej sa získava olej, používajú sa na výrobu horčice ale aj ako korenie. Majú charakteristickú, príjemne pikantnú chuť a intenzívnu arómu. Celé semená sú vhodné na zaváranie zeleniny, ako napríklad uhoriek, kapusty a červenej repy.
V prípade záujmu o väčšie množstvo alebo o veľkoobchodnú spoluprácu, nás neváhajte kontaktovať. Kontakty na našich obchodných zástupcov a viac informácií nájdete tu: https://www.bioruza.sk/velkoobchodny-predaj
Dodatočné parametre
Kategória: | Sypané bylinky |
---|---|
Objem: | 50 g |
Vôňa: | svieža |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.