DULOVÝ ocot Pödör
Podrobný popis
Ocot z babkinej špajze
Dula je jedným z najstarších plodov na svete a pestuje sa už viac ako 4000 rokov. Ešte pred pár rokmi však z jedálneho lístka takmer úplne zmizol. Hrubé ovocie s mäkkým jadrom si mohli pamätať len naše staré mamy. Teraz sa však dula vracia – a to nielen ako prísada do džemov a koláčov.
„Citrón severu“, ako sa dule tiež hovorí, je hlavnou postavou ovocného octu Pödör.
Buclaté, zrelé dule sa starostlivo zbierajú a spracovávajú, až kým nakoniec nevykvasia v drevených sudoch. Takýmto spôsobom sa najskôr z dúl vyrába alkohol, až kým sa pri druhej fermentácii nepremení na kyselinu octovú. Neustála kontrola kvality a dlhoročné skúsenosti prispievajú k jedinečnej kvalite dulového octu. Dulový ocot bez konzervačných látok a iných prísad - t. j. 100 percentne prírodný - chutí tak, ako má chutiť: intenzívne ovocný a čistý.
POZITÍVNE ÚČINKY DULOVÉHO OCTU
Dulový ocot obsahuje množstvo zdravých zložiek, vďaka ktorým je ovocie také cenné. Vitamíny , minerály a stopové prvky sú príjemné pre vaše telo. Kyselina octová je však zložka, ktorá nevzniká v zrelom ovocí, ale až počas procesu fermentácie. Čistí zvnútra, pôsobí antibakteriálne a neutralizuje hodnotu pH v organizme.
POUŽITIE DULOVÉHO OCTU
Farba dulového octu nemôže byť autentickejšia: vo fľaši Pödör žiari intenzívna zlatožltá ako šupka ovocia. Dulový ocot chutí jemne ovocne a medovo sladko. So silným partnerom, teda olejom s výraznou vlastnou chuťou, sa skvele zladí s každým šalátom. Tekvicový olej alebo olej z tigrích orechov sú ideálnymi doplnkami. Jeho ovocná vôňa však nie je žiadaná len v studenej kuchyni. Ovocný ocot dodáva ázijským jedlám z woku istý exotický nádych a nádych puškvorca sa hodí aj k jedlám z rýb. Rozmýšľali ste niekedy nad rafinovaním klasickej majonézy, holandskej omáčky alebo béarnaise omáčky dulovým octom? Iskrivá sladkosť dule prináša rozmanitosť do každodenného kuchynského života.
INGREDIENCIE
dulový ocot
VÝŽIVOVÉ FAKTY
100 g obsahuje v priemere:
Energia: 51 kJ / 12 kcal
Tuk: 0 g
z toho:
Nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3 g
z toho:
Cukor: 3 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
SKLADOVANIE
Ocot by mal byť vždy chránený pred svetlom a skladovaný vo vzduchotesnej nádobe. Za týchto podmienok je jeho kvalita zachovaná takmer neobmedzene.
Odrezky sú prirodzené, bez známok nižšej kvality.
Nefiltrovaný ovocný ocot – pred použitím pretrepte!
Krajina pôvodu : Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.